Cumicumi, #1 Video Entertainment Portal

Ijab Kabul Lancar dan Hapal Ar-Rahman, Roger Danuarta Bikin Seluruh Tamu Undangan Mewek

CUMI CELEBS
Ijab Kabul Lancar dan Hapal Ar-Rahman, Roger Danuarta Bikin Seluruh Tamu Undangan Mewek

Prosesi ijab kabul berlangsung tertutup, penghulu yang menikahkan Roger Danuarta dan Cut Meyriska ceritakan suasana sakral yang digelar tepat di Hari Kemerdekaan Indonesia.

Ucapkan ijab kabul dengan tenang dan lancar, Roger Danuarta tak perlu mengulang dan pernikahan langsung dinyatakan sah.

Penghulu-Cut-1.jpg

“Prosesi berlangsung khidmat dan lancar, sehingga ijab dan kabul begitu diucapkan disaksikan wali dan saksi lalu dinyatakan sah, nggak ada pengulangan. Berlangsung khidmat dan tenang. Saksinya dari pihak keluarga,” ujar Tuan Kadi selaku penghulu ditemui di Medan, Sumatera Utara, Sabtu (17/8).

BACA JUGA, Roger Danuarta Nikahi Cut Meyriska dengan Mahar Emas 150 Gram, Tunai!

Kenakan busana senada serba putih perlambang kesucian, Roger berikan emas batangan seberat 150 gram sebagai mahar. Setelah lancar membaca ijab kabul, pasangan pengantin baru itu mendapat nasihat pernikahan dari penghulu.

Cut-Roger-2.jpg

Sebelum sah menjadi suami Cut Meyriska, Roger sempat bacakan surat Ar-Rahman 13 ayat yang telah dihapalkannya di luar kepala. Benarkah itu kado pernikahan permintaan Cut Meyriska?

“Sebelum Roger menyatakan ijab dan kabul, Roger bacakan surat Ar-Rahman, Roger hapal sampai 13 ayat. Diarahkan ibunya seperti itu, saya kurang tahu permintaan Cut Meyriska atau bukan. Namun Roger mampu bacakan dengan baik dan semua terharu,” pungkas Tuan Kadi. O ana